Cultuurprofiel


Markenhage heeft in 2008 bewust gekozen voor een CULTUURPROFIEL. Onze school heeft immers een lange traditie op dit gebied. Dat begon met de KUL en het Schoolorkest, gevolgd door vele musicals, een speciale Podiumklas en Atelierklas, Cultblock en Rockblock, Cultuurreizen en voor elke leerling lessen in Culturele Vorming.Sinds 2013 is Markenhage ook officieel een erkende Cultuurprofielschool. Voor meer informatie zie www.cultuurprofielscholen.nl

Op Markenhage hebben we een breed aanbod van cultuurlessen: beeld en geluid, vormgeving en techniek, muziek, tekenen/handvaardigheid, dans en drama. Tijdens het eerste jaar maak je kennis met al die vakken. Daarna mag je kiezen welke activiteit jij het liefst volgt.

Maar er zijn ook kinderen die nu al weten wat ze willen. Kinderen die graag op het toneel staan, kunnen na een auditie naar de Podiumklassen. Ze krijgen dan veel meer drama, dans en zang en geen vormgeving en techniek of beeld en geluid. Kinderen die heel vaak knutselen of tekenen, kunnen voor de Atelierklassen kiezen. Daar krijg je veel meer tekenen en handvaardigheid, en geen dans en drama.

Kortom, het cultuurprofiel zit in de wortels van Markenhage. Niet voor niets hebben veel van onze leerlingen hun weg gevonden op en rond het podium, als vrije beeldende kunstenaars, in reclamebureaus of weer terug op Markenhage als docent beeldende vakken.