DECAAN HAVO/VWO BOVENBOUW

D. Pasalbessy: d.pasalbessy@markenhage.nl

 

In de bovenbouw begint een nieuwe fase op de middelbare school. Vanaf nu is het duidelijk welke vakken uiteindelijk op je diploma zullen staan en werk je aan het behalen van een zo mooi mogelijke eindlijst. Bedenk echter goed dat je diploma geen eindpunt maar slechts een toegangskaartje naar vele opleidingen is, die je uiteindelijk brengen naar een beroep waarmee je later hopelijk met plezier je geld kunt gaan verdienen. 

HAVO 4-5 & VWO 4-5-6: KIEZEN VAN EEN VERVOLGOPLEIDING

Om goed te kunnen kiezen uit de honderden opleidingen is het van belang dat je de tijd en moeite neemt je goed te oriënteren. Wat zijn je wensen en mogelijkheden en de opleidingen en beroepen die daar bij aansluiten? 
Wij helpen je hier een handje bij door je als hulpmiddel aan het begin van de 4e klas toegang te geven tot de studiewijzer OSB (Oriëntatie op Studie en Beroep) in Magister. Hierin staat precies beschreven wat je allemaal kunt ondernemen om je zo goed mogelijk te oriënteren. Daarnaast kun je er vinden wat wij als school van je verwachten. Binnen de kaders van OSB heb je ruime mogelijkheden om jouw oriëntatie op de toekomst zelf vorm te geven.