Jouw nieuwe school

Op Markenhage krijg je alle gelegenheid om in een warme en uitdagende leeromgeving je talenten te ontplooien. Je kunt jezelf zijn en er is op allerlei gebied veel te kiezen. Daardoor kun je niet alleen een diploma behalen op je eigen niveau, maar ook andere vaardigheden ontwikkelen die voor je toekomst van groot belang zijn.

Daltononderwijs

Daltononderwijs is geschikt voor iedere leerling en sluit goed aan bij de manier van werken op je basisschool. Leren op Markenhage is: actief kennis opdoen en toepassen, zelfstandig of samen met anderen je werk leren plannen en eigen keuzes leren maken. Als je dit van jongs af aan leert, lukt het later tijdens je studie of werk ook goed.


Markenhage laat je extra kennis maken met cultuur. Denk aan beeld en geluid, dans, vormgeving en techniek en drama. Als je wilt, kun je dit uitbreiden met de Podiumklas, Atelierklas, Rockblock of Cultblock.

Tweejarige brugperiode


Op Markenhage heb je een tweejarige brugperiode. Het grote voordeel daarvan is dat wij meer tijd hebben om te bepalen welk niveau het beste bij jou past.

In het eerste leerjaar hebben we twee 'smaken': een mavo/havo-klas en een havo/vwo-klas. 

Wanneer je na een jaar naar klas 2 gaat, dan word je in 2-mavo, 2-havo of 2-vwo geplaatst. Toch spreken we nog van een tweede brugklas want wanneer je in klas 2 erg goede resultaten behaalt, dan kun je via een opstroom-programma alsnog naar een hoger niveau overstappen.

Vanaf schooljaar 2016-2017 zien de brugklassen en de tweede klassen er bij ons als volgt uit:

Veelgestelde vragen

Klik hier om de antwoorden op de meest gestelde vragen te vinden. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op.