Proeflessen

De groei van kennis is een creatief proces.

Daarom gaan dalton, cultuur en onderzoek zo goed samen op Markenhage! Op de Dalton/Cultuurmiddagen voor groep 8 leerlingen kun jij hier alles over te weten komen. Op woensdag 21 november 2018 en op 6 februari en 13 februari 2019 vanaf 13:45 tot 15.30 uur kun jij nog beter kennismaken met Markenhage.

Je kunt leren wat daltonvaardigheden zoals samenwerken, onderzoeken, leren kiezen, creatief nadenken en reflectie zijn.

Wat vliegt daar?

Op woensdag 21 november 2018 doen we dit door middel van een verrassend onderzoek naar vliegtechnieken vanuit de wetenschap, kunst en cultuur. We gebruiken hiervoor aerodynamica, geschiedenis, biologie en tekenen.

Aan de lopende band!

Op woensdag 6 en 13 februari 2019 gaan we ons bezighouden met de lopende band. Op deze middagen gaan we onderzoeken hoe lopende banden werken, waar we lopende banden tegenkomen en gaan we met elkaar ‘uiteenlopende’ lopende banden maken en ontwerpen. We gebruiken hiervoor zeer verschillende werkvormen.

Wegens grote belangstelling is de inschrijving voor de dalton/cultuurmiddag van 6 februari helaas gesloten.
Inschrijven voor de middag van 13 februari is nog wel mogelijk.


Je mag natuurlijk alleen met een vriend(in) op de fiets komen maar voor jouw ouders bestaat op die middagen ook de mogelijkheid om beter kennis te maken met Markenhage. Er wordt voorlichting gegeven en jouw ouders kunnen de school bekijken.

Inschrijven voor de proeflessen is helaas niet meer mogelijk.