Actueel

Debatclub HV wint zilver

Bericht geplaatst op: 1-6-2018Jonge honden pakken zilver op Stedelijk Debat

Voor het tweede jaar op rij werd Markenhage in de finale van het Stedelijk Debat vertegenwoordigd door een sterk team. Leerlingen uit H4D, H4A, H4C en H3C namen het op het tegen een team van het Newmancollege en verloren de finale nipt. De debaters behoren tot een nieuwe generatie van de Debatclub HV.

Op het OLV waren twaalf teams van zeven scholen uit Breda en omstreken actief in de sterke poulefase, waarna de halve finale door team-Markenhage 2 werd gewonnen. Het team met veel ervaring temde in de tweede ronde de Lagerhuiswinnaars van De Nassau en het team van B., M., E.  en P. overtuigde ook zeer.

In de voorbereiding hebben de debaters van Markenhage samen met dhr. Van der Giessen buitengewoon effectief samengewerkt en grote persoonlijke en gezamenlijke stappen gezet. De finaleplaats is dan ook een teamprestatie, waarin iedereen een rol heeft gehad. Een groep om trots op te zijn. De jury’s bestaande uit vooral gemeenteraadsleden loofden dan ook het sterke teamwork, maar ook de humor en invalshoeken.

 

 Terug