Actueel

Terugblik op het Open Atelier

Bericht geplaatst op: 21-12-2017Terugblik op het Open Atelier 2017

De hele benedenverdieping was dinsdag veranderd in een atelier waar leerlingen van Atelierklas leerjaar 1 t/m leerjaar 3 hun werk hadden tentoongesteld en waar ze aan het werk waren om het publiek te laten zien op welke manier we werken in de Atelierklas.

Ouders, grootouders, bekenden en Markenhage-medewerkers keken met veel aandacht naar de kunstwerken. De ontwikkeling die de leerlingen in deze drie jaar doormaken, was goed te zien. Leerlingen van leerjaar 1, jong speels en vol energie, presenteerden hun werk ook op deze manier De tweedejaars, die het concept al kenden van vorig jaar, waren al veel gestructureerder aan het werk. Dat zag je ook aan hun presentatie: vol trots en geordend. (En stiekem nog even een werkje “vergeten”). Leerjaar 3 neemt zijn verantwoordelijkheid. Geheel zelfstandig toveren deze leerlingen een lokaal of een grote ruimte om tot een installatie. Het was goed zichtbaar dat deze leerlingen een kunstwerk meer inhoud kunnen geven. De toeschouwers konden de kunstwerken echt beleven doordat ze zich erdoorheen konden bewegen en er meerdere disciplines in samenkwamen.

Ook onze wethouder van Cultuur was onder de indruk. Twee oud-atelierklasleerlingen hebben haar begeleid door de school en hebben haar de werken van de leerlingen laten zien. Ze hebben verteld hoe zij zelf de atelierklas hebben ervaren en vooral ook wat ze er geleerd hebben. We zijn heel trots op onze leerlingen!

 Terug