Actueel

Culturele excursie: Molière

Bericht geplaatst op: 12-12-2017Culturele excursie voor V5/6-leerlingen van Markenhage

Le malade imaginaire van Molière

Vrijdag 15 december a.s. wordt er een buitenschoolse lesactiviteit georganiseerd voor de V5/6-leerlingen met Frans in het profiel. In het kader van de lessen Franse literatuurgeschiedenis gaan we het Frans toneelstuk Le malade imaginaire van Molière bekijken op het Sint-Oelbert Gymnasium in Oosterhout. 

Onlangs zijn onze leerlingen en enkele collega’s hiervoor uitgenodigd door The American Drama Group Europe (http://www.adg-europe.com/). Dit internationale theatergezelschap nodigt middelbare scholieren uit voor theatervoorstellingen van klassieke werken uit Franse, Engelse en Duitse  literatuur. Klassieke werken worden in een ‘modern jasje’ gestoken en toegankelijk gemaakt voor de hedendaagse leerlingen in Nederland en andere landen in Europa. 

Het toneelstuk Le malade imaginaire van Molière is onderdeel van het curriculum Franse taal- en letterkunde en past naadloos op het lesprogramma Frans op Markenhage. Het is een unieke en bijzondere gelegenheid voor onze leerlingen om op deze manier kennis te maken met de Franse taal- en literatuurgeschiedenis. De middagvoorstelling duurt 90 minuten. We hopen op een inspirerende middag vol theaterplezier!Terug