Actueel

Campus-college succesvol

Bericht geplaatst op: 29-11-2017De Campus en Nieuwe Veste kijken terug op een succesvolle eerste editie van de campuscolleges.
Erik Zagwijn van Hogeschool De Kempel (uit Helmond) vertelde over hoe hun onderwijsrobot 'Eddy' wordt ingezet voor het onderwijs aan de PABO en toekomstige leerkrachten.

Technologiecriticus Tijmen Schep hield een inspirerend verhaal, waarin hij centraal stelde hoe wij als mens zelf steeds meer een robot worden, omdat ons gedrag gestuurd wordt door data die we op internet achterlaten. Hij noemt dit 'Social Cooling'.

Ons internetgebruik en -gedrag wordt, zonder dat we het zelf in de gaten hebben, gezien door ‘databrokers’. Met die over ons verzamelde informatie construeren zij allemaal ‘profielen’.

Tijmens boodschap was dat we ons ervan bewust moeten zijn dat robots meerdere gedaanten kunnen aannemen. Voor iedereen dus een interessant thema.

Op 6 februari 2018 van 19.30 tot 21.00 uur volgt het tweede Campuscollege, met dan als onderwerp  ‘De impact van de Smartphone'.
De Campuscolleges zijn voor leerlingen, ouders, docenten en iedereen die het interessant vindt. Kaartjes kunnen gekocht worden via www.nieuweveste.nl, bij Nieuwe Veste en tevens bij de campusscholen zelf.

Een impressie van het Campuscollege Robotisering is te zien op YouTube.Terug